fredag den 8. marts 2013

Ringenes Herre update: Treebeard og Enketinget

Merry og Pippin stikker af ind til Fangorn skoven og møder på en enkelt isoleret bakke enken Treebeard som først tror de er små orker men fordi han hører dem snakke undlod at træde på dem. Treebeard hører på Merry og Pippins beretninger om alt der er sket siden da drog fra the Shire og Treebeard tager dem med hjem til noget lækkert at drikke. Næste dag holder Treebeard Enketing: et møde med en del af enkerne der findes rundt omkring i området. Mødet trækker ud til nogen dage da enkerne hverken er hurtige eller forhaster sig så hobbitterne kommer hjem sammen med den unge enke Brelagad. Tre dage efter mødet begyndte er der fundet en løsning som hedder at enkerne vil kæmpe imod Saruman til krig fordi han fælder deres venner og laver dem om til pindebrænde. Merry og Pippin kommer op til Treebeard og de når til sidst til det hvide tårn.

Det er ærgeligt at det ikke er Merry der overbeviser Enketinget om at de skal drage i krig men at de selv bestemmer det. Det giver ekstra krydderi når man ser den lille ellers så fredsommelige hobbit kæmpe for en sag og sparke fra sig.

((lol synes passede godt for enkerne snakker lidt på deres eget sprog. ))

Enkerne er store trælignende væsner med langt skæg og rødder som tæer hvis man ikke vidste det. De har store brune øjne med grønligt skær og de virker både gamle og erfarne og dybe- I hvert fald Treebeards.

Det er egentlig et meget kort indlæg til et rimelig langt kapitel - men det meste af taget slæber Treebeard sig også afsted i en fart kun enker kan - for enker tager alting til sin tid .... for de lever uendeligt jo

Men stadig fint kapitel - kan godt lide hvordan Tolkien har valgt at dele sine personers fortællinger for det giver hvert enkelt individ noget mere kant, selv Merry som stadig godt kunne bruge lidt mere krydderi efter min mening - jeg bliver da heller aldrig tilfreds hva' Tolkien

Ingen kommentarer:

Send en kommentar