mandag den 18. marts 2013

Ringenes Herre update: Kærlighed i luften

Jeg er ikke helt sikker på om jeg græd i går eller det skyldtes den fedtede make up fjerner der klumpede sig hele vejen rundt om mit øje.

Vi var tilbage i Gondor før krigen sluttede. Historien fik en ny vending da vi nu så historien fra Faramir og Eówyns side. De to var ved at komme sig. Eówyn er rastløs og vil ikke ligge i sengen mere som helbrederen beder hende om så i stedet forlanger hun at snakke med den højeste magt der er tilbage i Gondor hvilket så er den sårede Faramir.

Faramir er hård men samtidig blid ved prinsessen og siger at han ikke selv kan give hende frie hænder til at gå frit da han selv er under helbrederens varetægt og ikke er kronet som marsk endnu. Til gengæld er hun velkommen til at komme ud i den lille slotshave og vende hoved mod øst sammen med ham hver dag.

Det gør hun så og utroligt nok opstår der et bånd imellem de to hårde hjerter. Så da skæbnens dag kommer og de stirer ud mod øst ser de mørket falde sammen og får den glædelige besked at vide. Krigen er vundet og Sauron er faldet.

 
Merry bliver sendt af sted til Ithilien men Eówyn vælger ikke at gå... Hun elsker Aragorn for hans storhed og magt men hun er ikke glad for den medlidenhed som han viser hende... Faramir erklærer sin kærlighed til hende så hun overgiver sig til den unge marsk... De planlægger at flytte til Ithilien hvor Eówyn vil blive healer...

Kongen vender hjem og alle er glade. Især de fire små skikkelser får historierne til at flyde især fra Ioreth den gamle dame som havde mindet Gandalf om den gamle profeti med at helbredelse lå i kongens hænder. Hun taler løs med sin kusine og fortæller og forklarer.

Efter en glædes dag hvor Aragorn bliver kronet er der en underlig ventetid i Gondor. Frodo vil gerne hjemad men Gandalf bliver ham om at blive selvom han ikke ved hvad de venter på. Det finder de ud af for pludselig en dag kommer elverfolk til Gondor: både Elrond fra Rivendell og Celeborn og Galadriel fra selveste Lothlórien. Arwen er med dem og hende og Aragorn bliver endelig lykkeligt gift.... Ligesom Faramir og Eówyn bliver... guld og glade dage endnu engang

Og dog.... Gandalf og Aragorn får talt sammen en dag, aften for at være mere præcist... "Menneskenes tidsalder er begyndt og de ældre racer må enten dø eller rejse bort" NEEEEEEJ! Jeg vidste det ville komme men hvorfor nu!? Denne sætning minder mig alt for meget om den sidste følelses ødelæggende scene ved Grey Havens hvor Frodo må sige farvel til sine venner... FUCK DIG TOLKIEN DET ER ALT FOR TIDLIGT!

(men som er altid er du tilgivet ven)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar