søndag den 17. marts 2013

Ringenes Herre update: Munden bliver taget på ordet

En spændende slutning på femte bog må man sige... Merry, Pippin, Legolas og Gimli mødes igen og hygger sig ved helberedelseshusenes haver og snakker og hygger sig... Legolas og Gimli fortæller om hvordan de Dødes hær hjalp dem med at vinde over Mordors pirater så de kunne tage skibene og rejse og kommer deres venner til hjælp... Jeg havde lige misforstået noget i sidste kapitel, de Døde bliver allerede frigivet for tjeneste ved havnen så de er ikke med i kampen... I stedet er der en del mænd som har været under orkernes kontrol der vælger at tage med så Aragorn ender med at have tre tusind mænd med sig mod Mordor.

Fyrst Imharil samt Gandalf, Eómer og hvem der nu ellers er af hærførere holder møde imens. De beslutter sig for at gøre det uventede og at ride imod Mordor for at distrahere fjenden så Frodo har en lidt større chance for at komme uset igennem Mordor.

I forhold til i filmen er det kun Pippin der tager med i krig da Merry stadig er for kvæstet. Pippin savner Merry i slagmarken det er så synd!


Også rider de heller ikke som i filmen ... de går... De går en lang vej hen til Mordors port. Der møder de en grufuld mand som kalder sig Saurons mund som viser dem Frodos klæder de har fundet og vil kun give dem Frodo tilbage hvis de går med til at give Sauron herredømmet over deres lande frivilligt.

Det går Gandalf ikke med til og det overrasker munden så meget at han lader frygten overtage og rider ind i sikkerhed i Mordors mure og sender et baghold af orker ud mod krigerne. Pippin er helt ude af den nu hvor han ved at munden vil pine Frodo for evig tid og han er ved at miste håbet og ser frem til at dø. Han mister bevistheden men det sidste han hører inden alt bliver sort er: "Ørnene kommer"

Ørne.... hahahahaha .... Tolkien altså... Det nummer bruger du hver gang dine helte er i knibe... men hva' fanden en eller anden sikkerhed skal man jo have!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar