mandag den 11. marts 2013

Ringenes Herre update: Diskussion om kaninkød

Okay indrømmet - jeg kom til at læse hele to kapitler ekstra i går selvom jeg troede jeg kun kunne "holde ud" at læse et - men det er jo et meget godt tegn ikke?

I det tredje kapitel har Sméagol fulgt de to hobbitter til Mordors port men de to vagttårne og deres overvågenhed bekymre Frodo selvom han ved det er den eneste vej. Da Sméagol finder ud af dette prøver han desperat at fortælle Frodo at der er en anden vej og til sidst får Frodo besluttet sig for at stole på det lille uhyre endnu engang - men ikke uden en advarselstale der selv overrasker Sam. Han havde aldrig troet at noget kunne komme ud af den venlige, med blødhjertede, hobbits mund.

Sméagol følger dem hen til et fredeligt sted kaldet Ithilien. Der slapper hobbitterne af og Sam får også Sméagol til at hente noget kød. Sméagol kommer tilbage med to kaniner da Sam så spørger ham om han ikke henter vand. Han er lidt skeptisk men gør det. Da han ser hvad Sam gør med kaninerne er han tilgengæld ikke særlig tilfreds. Han ynker og skælder ud. Heldigvis kalder han ikke Sam i bogen for "stupid fat hobbit" - kun stupid hobbit.
Tredje gang beder Sam så Sméagol om at hente krydderurter og grøntsager - især kartøfler (lol - det står der) kunne være godt. Sméagol nægter men spørger også om hvad i al verden kartøfler er også OGSÅ


Hahahahahahahaha - åh det er så grinern jeg kan ikke tage det 

 Nå men Sam får lavet suppen færdig og vækker Frodo. Frodo er mere interesseret i at Sam får noget søvn end suppen men spiser da og hygger omkring maden. Men desværre har Sams ild tiltrukket kompani. Sam og Frodo gemmer sig men da de talende stemmer er for tæt på rejser de sig og trækker deres sværd. De mænd klædt i grønt bliver godt og grundigt overrasket for de har jo heller aldrig set hobbitter. Det viser sig at være Faramir og hans mænd. Frodo fortæller dem om fællesskabet og da han nævner Boromirs navn reagere Faramir - for Faramir er Boromirs bror. 

Faramir får sat vagt på de to hobbitter og lige i sidste øjeblik. I morgengryet kommer der slagsmål mellem Faramirs mænd og mænd der står i Mondors tjeneste. Sam, som så gerne vil se en olifant, går tættere på og får til sin store forbløffelse faktisk set en olifant helt tæt på.... Aaaaaaw <3

Vi får også nogle gode ting at vide om Sam - han er en superkok, selv efter hobbitternes standart som er ganske høj, han er langsom tænkende men klog. Tja, begge ting vidste jeg godt på grund af en rp blog på tumblr men det er dejligt at få tingene bekræftet 

Sam er også bekymret over for Frodo - han er tynd og har smallere hænder end hvad der er sundt for en hobbit... men nu bærer Sams bedste ven også på en slem byrde (Frodo kalder på et tidspunkt Sam for hans bedste ven .... det er så sødt jeg er ved at dø! Der er mere imellem dem end blot herre og tjener <3)

Især fjerde kapitel var hyggeligt og dejligt at læse .... Det tredje var nemt overskueligt og ikke så tung. Har tænkt mig at tage bogen med i skole i dag for har en fritime i skolen i dag - måske kan jeg nå endnu et kapitel eller to...? 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar