mandag den 25. marts 2013

Ringenes Herre update: I Smaugs hule

Dværgene når til the Lonely Mountain men hvad er nu det!? Døren vil slet ikke åbne så de går rundt deroppe helt modløse og ser på det der må være døren. Indtil de en nat ser hvordan solens sidste stråler afslører et nøglehul som Thorin låser op og døren kommer til syne.

Så nu er det Bilbos tur. Bilbo træder ind i hulen til den sovende Smaug: en rød stor drage. Bilbo får taget sig sammen og snubber et lille glas. Han har selvfølgelig ringen på men alligevel opdager dragen snart at noget af hans guld er væk og bliver rasende.

Da dragen er faldet til ro igen går Bilbo igen ind til ham og begynder at snakke med ham. Han bruger gåder om hans navn og det interessere dragen sammen med hobbittens smiger. Bilbo får at se Smaugs mave hvor der er et sted til venstre der ikke er ligeså solidt som resten af jernvesten. Nu skynder han sig ud efterfulgt af en kugle af ild. Smaug følger efter og flyver ud i dalen.

Dværgene skynder sig ind og efter meget overvejelse for de lukket døren og dermed låst Smaug ude den vej fra. Nu begiver de sig alle fjorten ned til skatten hvor dværgene bliver bevæget af rigdommen og Bilbo selv finder Kongestenen: den dyrebareste af alle skatterne, og putter den i lommen.

Dværgene giver også Bilbo en lille brynje der var smedet til en elver prins lavet af mithil/dværgesølv. De begiver sig op til Thrors sal og finder udgangen. Balin kender en vej ned ad bjerget så de følger den vej ned til et vagttårn hvor de holder og spiser morgenmad. De alle undrer sig over hvad der er blevet af gamle Smaug.

Det var så tre kapitler meget kort fortalt.

Når jeg hører Smaug tale kommer jeg hele tiden til at tænke på Sherlock og på Benedict Cumberbat (eller hvordan man nu staver hans efternavn) fordi han skal lægge stemme til dragen i filmen. Det er virkelig ironisk fordi at Martin Freeman som spiller Bilbo er også med i Sherlock som John så der er to Sherlock skuespillere op imod hinanden hvor at de bare lige har byttet roller: Martin er hovedrollen mens Benedict er en birolle


Ingen kommentarer:

Send en kommentar