fredag den 22. marts 2013

Ringenes Herre update: Ørnefyrsten Gwaihir

Dette kapitel sætter virkelig filmen og bogen op imod hinanden - i bogen er der ingen orker og slet ikke hvide! Men deres varge er der - stor og rædselsfulde ulve som har jaget dværge, troldmænd og hobbit op i høje træer og så er det bjergtroldene og ikke orkerne der holder vagt og venter på den for foden af træerne. Gandalf får sat ild til grankogler og tændt ild i ulverumper men bjergtroldene får slukket ilden som de skrækkenslagende ulve antænder alle andre steder end ved de træer der er dværge i.

Ørnenes fyrste bliver nysgerrig da han oppefra ser ringen af ulve løbe forvirret rundt og da han opdager hvad der er på færde flyver han og hans undersåtter ned og angriber ulvene og redder dværgene. De flyver dem til deres rede og gør et regnskab op med Gandalf som de har stået i gæld til fordi han reddede deres fyrstes liv.

De lover at ville flyve dværgene, Gandalf og Bilbo så langt de kan uden at komme i kontakt med mennesker næste dag og får hentet brænde og kød til det sultne føre...

That's it - ingen kamp mod den hvide ork, ingen såret Thorin, ingen Bilbo der redder dagen ... Tja i stedet får vi Bilbo der overrasker dem alle ved at snige sig ind på dem med ringen på og forskrække dem hvilket er sjovt og skægt.

En ting jeg har lægt mærke til er hvordan Tolkien har undladt at bruge navne til de fleste af de væsner dværgene møder på deres vej. Dette undre mig meget for i Ringenes Herre kalder han nærmest alt ved navn og der er ørnefyrsten der også hvor han kaldes for Gwaihir.... Det er lidt sjovt at se den forskel fordi det er jo samme forfatter OG samme danske forfatter der har oversat bøgerne


Ingen kommentarer:

Send en kommentar