søndag den 24. marts 2013

Ringenes Herre update: Araknofobi

Bilbo og dværgene er kommet ind i skoven. Der er mørkt og lummert men efter nogle dage kommer de til en sø de skal over. Via Bilbos skarpe syn får de øje på den båd og løsnet den fra kanten. De kommer alle sammen sikkert over indtil Bombur og Bilbo skal over for så kommer en sort hjort springende hen over floden og vælter Bombur i vandet.

Bombur er som forhekset i søvn og de andre dværge må bære ham de næste par dage. En dag ser de et lys væk fra stien og i deres hunger efter mad løber de derhen og alt lys bliver med det samme slukket. Dette sker tre gange de foreløbelige dage og dværgene og Bilbo bliver derefter lallet i søvn.

Bilbo er heldig lige at vågne for en stor edderkop er ved at fange ham i hans spind. Bilbo springer op og skærer rebet over, dolker edderkoppen i øjet og dræber den derefter.

Jeg er begyndt at se et mønster her: der er store edderkopper i både Ringenes Herre og i Hobbitten og i begge historier får en af de tapre hobbitter dolket en edderkop i øjet så den viger tilbage... Forskellen er at edderkoppen dør ikke i Ringenes Herre og der er mange flere edderkopper og drab i hobbitten.

Bilbo overhører edderkoppernes snak om at de har fundet tolv dværge som snart må være gode nok til at spise. Bilbo får taget ringen på og lokket edderkopperne væk og derefter vænner tilbage og befrier Fili og de andre dværge.

Her får vi at vide at Fili er den yngste (I filmen er det Kili der er den yngste ... WHAT?) og har en lang næse. Samtidig henne ved floden får vi også konstateret at Dori er den stærkeste dværg men at Fili er den bedste kaster.

Nå men edderkopperne vender tilbage og nu er Bilbo jo helt synlig. I et kraftigt spring kommer Bilbo ned og går amok i at dræber edderkopper med Stik, som har navngivet sin elverkniv... men det hjælper ikke ret meget og de er som fanget i en fælde.

Bilbo får kort fortalt sin plan til resten af gruppen, tager ringen på og får igen jaget de fleste af edderkopperne med sig med hånlige kommentarer. Dværgene dræber de tilbageværende dværge og flygter væk fra træerne og edderkoppernes huler. Der møder de igen Bilbo der er sluppet godt for hans forsvindningsnummer men som nu også bliver nødt til at fortælle om Gollum og ringen... Især Balin er meget interesseret.

Nu hvor vi husker efter så var der tretten dværge... Tjo Thorin var blevet fundet af skovelverfolket inden han blev taget af edderkopperne og blev ført til deres konge. Kongen udspurgte dværgen hvorfor han og hans følge havde prøvet at angribe dem (det havde været dem der havde tændt bålene i skoven og sad og spiste mad tilbage der hvor dværgene valgte at forlade den sikre sti) og derefter smed de ham i deres fangekælder for stolede ikke så meget på dværge.

Det var det kapitel i store træk ... Tja jeg kan ikke sammenligne så meget med filmen mere for dette her kommer vist først i the Destination of Smaug og dén kommer først i december ... LAAAAANG VENTETID. Men jeg kan sige at det er sjovt hvordan trækket med edderkopperne er de samme... Der kan man se det er samme forfatter... gad vide om han havde araknofobi?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar