søndag den 3. marts 2013

Ringenes Herre update: Skriv noget mere om Merry!

Hahahaahhahaha
"Der må være nogen i det rejseselskab, som har en smule forstand" 
"Så ville du bestemt ikke blive valgt, Peregrin Took"
DEN ER HER! FUCK HVOR GENIALT! 




Dette citat bruges også i filmen. I bogen er det bare Gandalf der siger det og ikke Merry.

Merry og Pippin er sure over hvorfor de ikke må komme med Frodo og Sam, men får alligevel presset sig ind da Elrond beslutter at de skal være ni på rejsen, da det vil passe med antallet af de Sorte Ryttere: Aragorn, Boromir og Gandalf bliver valgt - samt Gimli som repræsentant for dværgene og Legolas som repræsentant for elverne. Men de mangler stadig to og der får Pippin og Merry plagede sig ind på et hængende hår. Lidt ligesom i filmen - udover at de der er nogle af de første som står fast på at ville tage med. 

Det lille fællesskab rejser mod syd da det begynder at blive vinter. Først har de haft spejdere ude for at være sikker på at der ikke var alt for store fare. Frodo får ringbrynjen af Bilbo samt hans sværd og Aragorn får smedet Narsil om og kalder i stedet sværdet for Andúril. De begiver sig af sted i fjorten dage i besværligt vejr indtil de når til Tornien. Derfra skal de over Tågebjerget og ned igennem Skyggefuredalen. Men ikke om de var kommet så langt som halvt oppe af bjerget før en kraftig snestorm ramte dem og tvang til at søge i ly. Til sidst måtte Aragorn og Boromir ud og finde en vej igennem brysthøje snedyner og fandt, meget forunderligt, ud af at snelaget var mærkbar tyndere længere ned af bjerget. Hobbitterne blev båret ned af de stærke mænd og broderskabet var igen der hvor de havde startet deres opstigning dagen før. Caradhas, bjergets ånd (eller noget) beskyldes for at have en finger med i spillet.

Igen får vi ikke så meget af vide om Merrys personlighed, men både Sam, Pippin og Bilbo får vi lidt mere "kød på".

Bilbo virker som om at alt hvad der er i hans hoved er hans historie. Han snakker meget om at Frodo skal huske ALT hvad han oplever så han kan skrive det ned, også sange og sagn fra lande han nu skulle komme til at besøge. Tja, gamle Bilbo lyder måske lidt usympatisk i mine øre fordi han ikke begynder at ønske Frodo held og lykke men i stedet for tænker på sin historie, men han er nu en god onkel alligevel - eller .... det må vi håbe han er. 

Sam er en rigtig lille dyreven - han er i hvert fald blevet superglad for deres pony. Han kalder den for Jens (HVORFOR!?) og på engelsk Bill. Han mener at hesten taler til ham og han går hele tiden ved den og taler selv med den.... lille hestedreng, kært, kært og endnu mere kært! Sam er meget praktisk anlagt og også lige tjekke om nu har fået taget alt med - det har han ikke og han er ved at gå i panik... Men gør det heldigvis ... så meget. Han bryder sig ikke om dværgesprog fordi han synes det er svært at udtale

Pippin kan ikke finde ud af at læse et kort. Det siger han selv. Han er også stædig som en i helvede. Han bliver meget hurtig træt af kold aftensmad og har en vane med at skal udtrykke sig hver gang der er noget han er utilfreds med, undrer sig over eller lignende. Tja, vi vidste jo godt at Pippin var lidt åbenmundet men det er altid sødt at se det igen. Han taber også hurtigt modet da de er fanget i snestormen, hvilket måske kan skyldes han ikke er helt voksen endnu - altså når vi ser i hobbit højde. Han er jo 28 så for mennesker ville han været set som voksen, men for hobbitter er de jo først voksne som 33 årige - og min nye opdagelse først middelaldrende som 70 årig oO



Frodo er jo vores hovedperson så vi er meget inde i hans hoved og tanker. Han er bedre til at læse kort, skrive og læse end Pippin og sikkert også Merry. Han er den eneste af de fire hobbitter som kan elversprog, men ellers er der ikke så mange egenskaber eller personlighedstræk om ham der bliver beskrevet - og hvis der er nogen har jeg glemt dem.

Merry er en smule mere logisk tænkende end Pippin. Han virker meget nede på jorden og finder sig i øgenavne ganske nemt. Han er vist også meget god til at samle hobbitter om en fælles mision - som da han sammen med Pippin og Sam lavede deres lille spionageklub - og han er ret skarp med argumenterne. Det er cirka hvad jeg har fundet ud af med Merry hvis jeg husker rigtigt og har forstået det rigtigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar