tirsdag den 19. marts 2013

Ringenes Herre update: "Chefens" Shire

Som man troede man havde styr på denne historie så har Tolkien lige et sidste kort i ærmet...
I Bree har Smørblomst svære tider men i the Shire har bøller overtaget styringen. Jens Bregnø og hans uudholdelige venner styre the Shire hårdt, ødelægger naturen og holder hobbitterne nede med hårde ord og trusler og urimelige regler.

Der er blevet bygget en høj port hvor Brandywinebrigde var før og de smukke hobbit huler oppe ved Frodo og Sams vej står tomme og træer er fældet ved floden for at få plads til nye grimme huse. Der er ringe udbytte på marker og i enge for forbryderne stjæler alt undercover med at de bare "samler" men madet og urten kommer aldrig nogensinde tilbage.

Tre af vores hobbitter er helt ude af den og klar til at gøre alt for at få de slyngler ud - Frodo er lidt tilbageholdende for han kan ikke lide tanken om at skulle dræbe nogen i et land der har et ry for aldrig at have haft nogen dødsfald på grund af mord og som den eneste har han også lidt medlidenhed med Lotho - the Shires såkaldte "Chef" fordi han bliver holdt nede og at bøllerne bruger hans navn til at hærge og gå amok.

Merry og Pippin får samlet utilfredse hobbitter sammen med det horn Pippin har fået af Eówyn og Sam rider hen til familien Cotton for at se hvordan de har det og fortælle dem nyheden. Vi møder lille Rosie som er lidt flabet overfor Sam fordi hun spørger hvorfor han nu efter al den beskyttelse af Frodo nu har forladt ham, men Sam har ikke tid til at forklare så den overlader han til hobbittens fantasi - Rosie giver dog også Sam et kompliment også er hun ligesom god nok igen.

Sam kommer tilbage til sine venner hvor et stort påsstyr er i gang. Massevis af hobbitter med økser og våben er samlet og bål er blevet tændt rundt omkring. Tom Cotton fortæller at bøllerne kommer og går og det desværre ikke kun er i Hobbitrup de er også har de kølle, piske og pile til at terrorisere hobbitter der ikke makker ret...

Længere nåede jeg ikke før en lille søster gerne ville sove (sover i samme værelse) også var jeg også lidt træt men det bliver vildt spændende og se hvad sker nu... En revolution? Bliver Frodo overbevist om at de bliver nødt til at dræbe? Bliver bøllerne smidt ud? Bliver the Shire det samme igen? Hvad sker der med alt det nye grimme?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar