mandag den 11. marts 2013

Ringenes Herre update: Tredje bog evaluering

Så blev jeg færdig med den Tredje Bog af the Two Towers. det tog mig cirka seks dage hvor jeg (for første gang) er blevet færdig hertil aften - altså samme dag hvor jeg skriver den evaluering. Der var præcis 200 sider i "Bogen" og 11 kapitler.

Selve bogen var nem læselig og faktisk rimelig til at gå til. Der var lige Enkekapitlet som godt kan virke langsommeligt men resten tror jeg selv de mindre utålmodige og eventyrlystne sjæle som min far og søster kunne læse uden at kede sig. Der sker en del som også sker i filmene hvilket giver mange gode billeder i hovedet som jeg elsker. Ganske imporneret over beskrivelsen af Rohans slot men synes desværre den halter lidt med den følelsesmæssige scene hvor Merry og Pippin skal sige farvel til hinanden.

Der er nogle detaljer der er forskellig fra filmen af de store scener: at kongen af Rohan kun er forbandet af Slangetunges ord, at Saruman ikke dør (halvt som i filmen) og at vi møder flere enker tæt på end blot Treebeard.... blot for at nævne nogle af tingene.... Men som jeg nok har sagt før behøver det ikke være en dårlig ting.... Det giver historien en anden karakter når ikke alt der sker i filmen står ordret i bogen.

Kan godt lide detaljen i starten hvor vi ikke får det hele med Boromir af vide med det samme for det fanger læseren for hvad i alverden er der sket med hobbitterne og er Aragorns forestillinger rigtige osv. Kan også godt lide at man i de første fem-seks kapitler skiftes mellem Aragorn, Gimli og Legolas samt så de to hobbitter og ser historien fra hver deres synsvinkel... Det eneste det betyder som kan være lidt irriterende for de igen lettere utålmodige er at vi så faktisk får historien beskrevet og forklaret to gange: mens den sker og da de skal fortælle den til modparten.

Men god bog med fine beskrivelser og gode fyldige dialoger.... Ja


Ingen kommentarer:

Send en kommentar