torsdag den 21. marts 2013

Ringenes Herre update: To handlingslinjer nogenlunde parrallelt

Andet kapitel i hobbitten er ret så anderledes i forhold til hvad der sker i filmen. Det er ligesom om det kører to handlingslinjer ved siden af hinanden hvor enkelte ting binder dem sammen men resten er helt anderledes.

I bogen er det ikke fordi at Bilbo skifter mening at han kommer løbende efter dværgene - det er fordi han er sen på den og kun har et kvarter at løbe på. Samtidig er hele troldescenen ret så anderledes. Først og fremmest - grunden.

I bogen har det regnet længe og det er svært for troldene at finde ly. Så da de ser at der er lys oppe ved siden af nogle bjerge sætter de Bilbo hen for at undersøge det og han finder ud af at det er tre trolde. I filmen er det jo fordi de trolde har taget fire af dværgenes heste at troldene sender ham derhen så det er jo ret så anderledes.

Bilbo reagere også lidt anderledes. I filmen vil han hen og befrie hestene mens han i bogen sniger sig hen og stjæler fra en af troldenes lomme i stedet. Troldepungen røber ham, hvor det i filmen er fordi han tages op og bruges som serviet at de overhovedet opdager at han er der.

Dværgene kommer enkeltvis for at se om Bilbo er okay og bliver fanget i sække. Det gør de i begge scenarier men i bogen er det med hovedet først hvor det er med benene først i filmen. I filmen er det jo faktisk Bilbo der holder troldene beskæftiget med deres diskutioner osv. men i bogen er det Gandalf som har gemt sig lidt bag ved og får dem til at tro at hans stemme er en af de andre troldes stemmer. Dog ender det ligesom i filmen som i bogen med at alle tre trolde bliver til sten før at de overhovedet får rørt dværgene. Nå ja, og i bogen er Bilbo ikke sammen med dværgene men smidt op i en busk i stedet.

Efter de er befriet finder de troldenes hule. I filmen er den åben og tilgængelig mens man i bogen skal bruge en nøgle som Bilbo har fundet... Derinde finder de våben mad og penge og Bilbo får også Stik - hans trofaste sværd... I forhold til i filmen ved de dog ikke noget om disse sværd men kan se de ikke er smedet af trolde...
"De er ikke smedet af nogen trold, og heller ikke nogen smed blandt mennesker på disse kanter eller i vor tid, men når vi kan læse runerne på dem, vil vi få mere afvide om dem" 

Det var så anden kapitel som jeg fik læst i den aflyste time i dag - var lige et kvarter eller lignende tilbage bagefter, som sagt før er jeg ikke hurtiglæser, og da jeg så hvor langt det næste kapitel er og fordi der var så mange anderledes ting jeg gerne ville huske for dette kapitel, valgte jeg ikke at læse videre...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar