onsdag den 20. marts 2013

Ringenes Herre update: Not all tears are evil

Så kom vi til det sidste kapitel - sørgeligt men sandt.. Kunne godt have at historien kunne fortsætte - bare nogle dage endnu... Men alt godt må jo slutte på et tidspunkt... desværre

Der er meget at få ordnet i the Shire men det går hurtigere og bedre end de først havde troet. De får ordnet Sækhusstræde hvor Sam og Farlil boede igen får smidt de sidste banditter ud og befriet fangerne. I Mikkelsgravenes fangekælder finder de også deres gamle ven Bolle som ikke er så meget Bolle mere - det var vist kun et kælenavn for nu kalder de ham Fredegar.

Borgmesteren bliver også befriet men på grund af hans ringe tilstand overtager Frodo rollen som viceborgmester indtil han er klar igen.

Sam får tralvt med at plante træer igen og han får brugt Galadriels gave rundt omkring i hele Shire og får plantet mange hurtigtvoksende og smukke træer. Især et træ plantet på festmarken overgår alles forventninger da det er et ganske ægte mallorn træ der vokser op - et sølvgråt træ med gule blomster som ellers kun vokser i Lothlórien.

Merry og Pippin rejser rundt mellem Tuckburugh og Buckland og er mere muntre end nogensinde. Der går ikke en dag uden de synger sange fra vildes omkring og de bliver ligefrem set som kongelige når de rider rundt i deres fine brynjer og rustninger.

Sam har haft planer om at flytte ind hos Frodo og det kommer han også til - bare sammen med Rosie Cotton, hans nye kone. Sam var lidt i tvivl da han spurgte Frodo for hans hjerte delte sig ligesom i to; han følte det fornærmende at bede om plads til ikke en men to senge i Bag End men samtidig ville han gerne giftes med Rosie. Frodo var så gavmild og god at han gav ham lov til at flytte ind.

Sam føder den fantastiske lille hobbitpige som han kalder Elanor - det er Frodo der finder på navnet da Sam er helt ude af den fordi han ville have at det skulle have været en dreng fordi så vil han døbe ham efter hans helt ... efter han havde fået lov selvfølgelig ... I stedet skulle hun have et blomsternavn men Farlil ville ikke have at navnet skulle være for langt.
"Frodo tænkte sig om et øjeblik. 'Ja, Sam hvad med Elanor, solstjerne, du kan godt huske den lille gyldne blomst i Lothlórien?' 'Ih, nu har De igen ret,' sagde Sam begejstret. 'Det var lige, hvad jeg havde brug for.'"

Frodo holdte meget hemmeligt for Sam faktisk for hvert år omkring marts blev han syg og dårlig igen som om Ringen og de onde sår aldrig ville give slip på ham. Frodo fik skrevet sin del af bogen færdig og gav resten til Sam - just like in the movie ... Men før den ildevarslende sætning ... Før det hele var for sent...

Dagen kom hvor Bilbo fyldte 131... Og Frodo og Sam red ud mod Rivendell tror Sam først for at hilse på Bilbo på denne vidunderlige dag... AK! Denne vidunderlige dag der ender i sorg. Frodo synger en lille sang og pludselig er alle Middle Earths fornemmeste elvere samlet på et sted rundt om Frodo, Sam og gamle Bilbo... Bilbo beder Frodo om at komme med ham på et sidste eventyr og Sam er helt forvirret og nedtrykt da han finder ud af hvad det vil sige: Frodo og Bilbo skal sejle fra Grey Harbour... Væk fra Middle Earth sammen med elverfolket... Væk fra ham og Shire... Sam kan ikke forstå det og heller kan jeg... Og nu kommer den;

"We set out to safe the shire and it has been saved Sam but not for me"

HVORFOR ONDE SKÆBNE!!!

Ved Grey Harbour møder vi Gandalf og Merry og Pippin finder og frem til deres sted og sammen siger de farvel til Frodo. Det står faktisk forklaret i bogen hvordan han kysser dem en og en ...

"I will not say don't weep ... Cause not all tears are evil"

Okay! Jeg GRÆD! Jeg græd en følelsestæt tåre og fik grødet stemme... HVORFOR!? Jeg forstår det ikke.. Selvom jeg godt at se at det ikke duer at Frodo bliver syg hele tiden og står i vejen for Sams lykke... men hvorfor!? Hvorfor nu!? Hvorfor går han bare sådan uden videre!? Stakkels Sam, Stakkels Merry, Stakkels Pippin... Stakkels Frodo der stå over for sådan et besværligt farvel og onde skæbne til hele scenariet!!!

Sam rider med Merry og Pippin hjem på hans elskede Bill og tager hjem til Bag End han nu har arvet og ejer efter den legendariske Frodo Nifinger - Hobbitten som ikke fik tilstrækkelig nok beundring efter hans vidunderlige rejse (Sams egne tanker) og den viise, gavmilde, forstående bedste ven... Farvel Frodo og goddag lille Frodo Gamgee 2 år senere...

Suk alt har en ende hva' Tolkien... og din har virkelig sat sit spor...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar