onsdag den 27. februar 2013

Ringenes Herre update: Halvtkapitel forbandelsen

Jeg har fået forbandelsen med kun at kunne læse til halvt inde i kapitlet >< Nå men fik læst resten af kapitel 10 hvor at Merry kommer rendende tilbage og fortæller at han har set de Sorte Ryttere og løb efter dem til han faldt om og faldt i en dyb søvn. Jeppe, en af hobbittjenerne fandt ham og vækkede ham. Aragorn er meget utryg ved at lade hobbitterne sove på deres tildelte værelser så i stedet skal Jeppe i gang med at ligge falske hoveder i deres senge og lukke både døre og vinduer godt til. Han bruger et brunt tæppe som Frodos hår, så dermed drager jeg min konklusion at Frodo ER mørkhåret (og det vil jeg tro på indtil det modsatte er bevist)


Det var cirka det vigtigste i den sidste del af kapitel 10.... I kapitel 11 kommer tingene til at se lidt mere mørke ud

Som Aragorn frygtede er hobbitternes værelse plyndret og rodet næste morgen og tæppet som skulle forestille Frodo er revet til stumper. Heldigvis sov hobbitterne inde hos ham. Hestene og ponyerne er også væk så Frodo og kompani må købe sig til en gammel, mager pony til at bærer deres ting. Aragorn går forrest for han kender vejen hvor bagefter Frodo kommer, så Merry og Pippin og Sam bagtrop med ponyen. Rigtigt skulle de have redet/gået alternative veje igennem Bree men fordi at mænd og hobbitter er blevet meget nysgerrige og holder alt for meget øje med dem, vælger de i stedet det mest logiske og tager hovedvejen.

Aragorn virker meget dominerende på en måde indtil videre - måske fordi han kender vejen og ved hvad der skal gøres i forhold til vores fire hobbit venner der godt kan virke lidt rundt på gulvet. 

Nå ja, vi fik også lidt af vide hvordan det gik Bolle i Bukland. De Sorte Ryttere brød ind ad døren og lille Bolle (lol - det navn .... det kan godt virke forkert når man blot læser det) løber væk og slår alarm, som (god detalje) Frodo kan høre over på "Den Stejlende Pony". Som et slags svar, kan Bolle høre hanen gale på kroen "langt ude i det fjerne"

Tolkien er egentlig meget god til fine små detaljer, ironier osv. det er en god egenskab. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar