tirsdag den 26. februar 2013

Ringenes Herre update: Dyssegæstens klør

Så er der læst endnu et kapitel i den fine bog - og endda det første kapitel med forstyrrelser samtidig.

I dette kapitel kommer hobbitterne igen i fare. De rider afsted fra Toms hus og den første del af dagen går godt. Lige indtil de falder i søvn ved frokost tid og vågner op til dis og tiltagende mørke. Frodo bliver væk fra de andre hobbitter og selv kravler rundt i tågen efter at have faldet af sin hest. Til hans store overraskelse, men de andre hobbitters held bliver han taget af den samme dyssegæst som har bundet Sam, Merry og Pippin i en fortryllelse af kulde og rædsel. Frodo overvinder frygten og trængen til at stikke af og modigt rejser sig imod dyssegæsten, skærer hånden af den og kalder på Tom som redder dem. Tom rider med hobbitterne hen til udkanten af store Skov, men lader dem selv ride ind i Bri alene.

I dette kapitel finder ud af hvad hobbitternes heste hedder. Overdrevent fedt! Hestene har faktisk navne - cute. De fem heste som Merry ejer hedder Skarpøre, Klognæse, Susesvans, Dumpelil og Hvidsok .... mærkværkelige navne til heste men nu meget sjove alligevel.

Dyssegæsterne... det var da nogle sjove nogen... De findes i hvert fald ikke i filmene. Men det er nogen gamle ånder, spørgelser må bede, som holder til omkring deres gravsted og spøger og skræmmer tilnærmende ubudne gæster.

Jeg syntes virkelig historien indtil videre er virkelig i eventyrets tegn. Lige sådan en historie man kunne finde på at fortælle sine små. Og det kan man sagtens for en af mine venner har lige fortalt i dag at han fik den læst op da han var seks år gammel - den eneste ulembe ved det er at han kalder Sam for Sam (dansk udtale Sar -kortm) og det lyder SÅ FORKERT i mine øre!

I slutningen af kapitlet red hobbitter så imod Bri og kroen "Den Stejlende Pony" så jeg har på fornemmelsen at vi snart kommer et sted hen i historien som også er kommet med i filmene. For der skal de mødes med Gandalf på "den Stejlende Pony" .... bliver spændende at læse videre

Ingen kommentarer:

Send en kommentar