torsdag den 28. februar 2013

Strejke imod SU reform

En hel almindelig skoledag blev det overhovedet ikke i går - Der var strejke
Efter morgensamlingen blev alle klasselokaler spærret af borde, stole, planter, sofaer og hvad man lige ellers kunne finde for at være sikker på lærerne ikke kunne komme ind. Derefter blev der ventet også gik man ved et tiden indtil København for at mødes klokken tre ved Rådhuspladsen og demonstrerer imod SU nedsættelser.


Jeg var ikke selv med til demonstrationen - jeg havde andre planer - men vi fandt et lille mærke jeg fik snubbet og så jo også dem gå amok på skolen så jeg fik alligevel nok spændingen for i går


Ringenes Herre update: Nye og gamle bekendte

Så er jeg kommet i gang med anden bog. I det første kapitel vågner Frodo op i Rivendel. Han møder Gandalf igen som fortæller ham at han var virkelig tæt på at visne på grund af såret i hans skulder og han havde været heldig og stærk nok til at kunne vende sig så hurtigt om da han blev spiddet da den Sorte gik efter hjertet. Der bliver holdt en festmiddag for at fejre at Frodo endelig er stået op og Frodo møder Glóin - Bilbos gamle følgesvend til the Lonely Mountain. Han fortæller at i hvert fald syv af de tilbageværende dværge fra færden har det godt og fortæller lidt om Thorin Oakenshield og andet dværge snak, som Frodo lytter interesseret på. Vi møder også Bilbo igen og får vores lille scene beskrevet hvor Bilbo næsten bliver til et monster da han vil tage Frodos  ring.... grinern xD


Nå men Sam har igen været F*****king nutted og våget over Frodo dag og nat siden da kom til Rivendel og han er helt vildt glad og måske næsten grædefærdig da han ser Frodo være vågen igen efter hele fire dages koma - Han bliver også inde ved Frodo og Bilbo da de taler men falder der i søvn. Pippin er igen meget åbenmundet og herre glad og på en måde kommer der lidt personlighed i Merrys udtalelse om festen da skal til at holde, så det er godt og dejligt ^^ 

Vi møder også Arwen - Elronds smukke datter der lige er kommet hjem fra Lórien som har været hendes hjem siden fødslen. Man siger at hun er Lúthienel genfødt på jorden. 

Nå ja og vi finder ud af at det var Elrond og Gandalf der fik lavet bølgen der stoppede de Ni Sorte Ryttere og at Frodo var tæt på at lande i skyggeverdenen da han red væk fra dem. 

Godt kapitel hvor to tre af siderne er en sang Bilbo har skrevet og vi møder mange af de andre karakterer som Elrond, Arwen og minsandten også Glóin som (jeg kom til at smugkigge) er Gimlis far. Kunne læse kapitlet selv efter en lang dag uden at falde i brædderne for hurtigt så det tager jeg som et godt tegn. 

Glóin da han var med på Thorins færd sammen med Bilbo 

onsdag den 27. februar 2013

Forandring fryder

Så skal jeg have den første rigtige skoledag i denne uge - ellers har vi haft et lille tema forløb.
Sommetider er det godt med lidt forandring i skolen og især når det betyder at du kan komme tidligere hjem og nyde faktisk at have tid til at være hjemme når det er lyst.
Dog har dagene været stressede så det var godt at få det overstået med en prøve i går.
I dag skal jeg 20 minutter tidligere i skole på grund af en morgensamling men har en time tidligere fri.
Derefter skal vi til København og måske kigge efter ting til mit hobbit kostume (I WANT!)
Og ellers tale lidt med et rejsebureau om vores rejse til USA

Ringenes Herre update: Første bog evaluering

Så er jeg igennem den Første Bog af the Fellowship of the Ring. De tog mig cirka fire dage for blev færdig med det sidste kapitel i går. Der var i alt 254 sider i denne "bog" og 12 kapitler.

Historien startede ud meget lig med filmens story line men pludselig gav den et knæk i en hel anden retning. I forhold til bogen møder de elvere ganske tidligt på deres rejse og går længere i skoven end vi hører om filmen, samt at de ikke på samme måde er jaget af de Sorte Ryttere før efter de har mødt Traver/Aragorn.

Trods den store forskel i storyline er jeg meget positiv overrasket og har i længere perioder følt mig kedet ihjel, men i stedet følt mig godt underholdt. Historien i bogen vil jeg selv beskrive som mere børnevenlig fordi hobbitterne møder og oplever flere eventyrlige ting som at sove sammen med Tom Bombadil og flodens datter, taget til fange af en dyssegæst og Frodos kiksede stunt på kroen.

Selvom Peter som instruktør ikke altid følger Tolkiens handlingslinje til fulde så er han pænt god til at ramme plet med de ting han vælger at gå godt i dybden med, som f.eks. Travers udseende på baren, de Sortes udseende, Frodo i "skygge verdenen" hos de Sorte - eller som i filmene hedder Nazgûls, og hele affærden med Bilbos fest og forsvinden. Dette gør at jeg ved disse sammentræf kan fuldstændig forestille mig scenerne fra filmen.

Samtidig, uden at de selv er blevet optaget eller udgivet, kan jeg også nemt forestille mig og se for mig andre scenarier i bogen: som her i kapitel 12 hvor Frodo råber ad de Sorte Ryttere fra den anden side af Vadestedet, Pippin der vælter med baljen i Buckland huset, Sam der kaster æblet efter Jens Bregnø og Merry og Pippin der opslugt af piletræet.

Alt i alt er jeg glad for at jeg endelig er gået i gang med at læse bogen. Jeg kan godt anbefale at man læser bogen, men man skal selv være obs på at der i sig selv ikke sker det store, men at hobbitterne i stedet møder en masse spændende skabninger og der ligger styrken og ikke i kamp og aktion. Du skal have en okay god tålmodighed for ja kapitlerne er lange og hobbitterne går meget af tiden, men så snart du er blevet stædig nok eller har fundet ud af at "se bogen i billeder" af den både spændende og kær.

Ringenes Herre update: Med skummende manker

Det tolvte kapitel er nu "besejret". Det var faktisk ret langt men læste det hele i en køre hvilket jeg er liiiidt stolt af. Nå men på grund af Frodo er såret får han lov til at ride deres pony, mens Sam, Merry og Pippin deler bagagen imellem sig. De går fra Vindhøj imod Rivendel men vejen er lang og de virker lidt fortvivlet under den hårde vægt. Frodo bebrejder sig selv for ikke at kunne modstå fjendens kalden i det vigtige øjeblik men fortæller ikke nogen af de andre om hans tanker. På et tidspunkt møder de elveren Glorfindel og hans hvide hest. Frodo kommer op og ride på hans hest i stedet for ponyen og de tre andre hobbitter kan puste lettet ud da de igen kan give ponyen al de tunge slæb.

Det er lang tid siden da har mødt de Sorte Ryttere men både Glorfindel og Aragorn er bekymrede for at de vil vente ved Vadestedet som det lille fællesskab med sikkerhed skal over for at komme til elvernes rige. Derfor kommer det ikke som nogen overraskelse at de lander i et baghold og Glorfindel beordre sin hest til at løbe frem i galop med Frodo på ryggen. Frodo når igennem passet før de Sorte og får sagt at de ikke kan komme over og aldrig vil få fat i ham, som Rytterne blot griner af. Men måske er der noget om snakken for da de prøver forvandler floden sig til et hav af had og ridderlignende skikkelser fremstår i vandet med skummende manke på hestene og vælter Rytterne af deres egne heste som løber deres vej.

Man kan se forbedring i Frodos reaktion overfor Rytterne. Selvom han stadig fristes og tvinges til at tage ringen på, har han nu en indre kamp mod sig selv og hans uafhængighed vinder på grund af den frygt og det had der bliver bygget inde i ham i Rytternes nærvær. Det er dejligt at kunne se forbedringer.

Sam synger igen!!! En sang han selv har fundet på. Det er altså kært!

Pippin er stadig mester over de kække replikker, mens vi desværre ikke har hørt alverden om Merry, udover hvad han siger og gør. Det ville være rart at få lidt personlighed på den Brandybuck, men det kan være det kommer


Ringenes Herre update: Sværd i skulderen

Nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej!!!

Frodo stakkels Frodo! Du kunne bare ikke lade vær hva!? Og nu er du spiddet af Nazgûls sværd i din venstre skulder og er tæt på at dø! Fuck det er nervepirrende!

Aragorn fik hobbitterne til at gå seks dage i gennem marsk og skov. Der var fluer da var ved at æde dem op i marksen så Pippin og Sam klagede. Ukendte insekter holdt dem vågen om natten, men på den femte nat sov de godt og dybt fordi de nu endelig var kommet ud af marsken. De når til Vindhøj, en høj bakke hvor man kan se alt i miles omkreds. De vælger dog ikke at stille sig helt op hvor de nemt kan ses særlig længe. Sam og Merry bliver nede ved hesten, mens Aragorn, Pippin og Frodo går op på bakken. Sam og Merry får desværre så øje på de Sorte Ryttere der kommer helt tæt på og angriber dem. Merry og Pippin falder sammen af frygt men Sam holder sig tæt op ad Frodo som fristes til at tage ringen på og møder dem gamle konge i skyggeverdnen (det tror jeg det er) hvor han borer sit sværd ind i Frodo skulder.



I slutningen af kapitlet sad jeg bare og mærkede hjertet slå hurtigere - så snart vi ligesom fik fortalt at ringen igen fristede Frodo forstod jeg alvoren og hvad der ville ske. Gør det ikke Frodo! Gør det ikke! Han gjorde det.... Stakkels dreng - stakkels uvidende lille hobbit - han MÅ kunne få det bedre - han SKAL få det bedre!

Jeg ved godt at det får han men jeg kan stadig ikke lade vær med at lade mig påvirke - hvorfor skulle du også være så nem Frodo


En anden ting ved kapitlet er at vi for første gang hører at Sam synger. Det var en sang Bilbo havde lært ham. Bilbo fortalte tit Sam historier, lærte ham sange og lærte ham at skrive, fortælles der. Det er både nutted og kært.

Aragorn fortæller også historien om Beren den dødelige kongesøn der forelsker sig i elverdatteren Lúthien der forelsker sig og kæmper imod den Onde Fyrste som levede dengang og hvor Sauron kun var en brøkdel ond i forhold til. Beren ender desværre med at blive slået ihjel af en ulv og Lúthien bliver den første elver som ikke lever uendeligt. Alle store elverkonger, eller i hvert fald mange, stammer efter hendes slægt og hun er elsket og savnet iblandt elverfolket. Her bruger Tolkien igen ironi for denne forelskelse imellem en dødelig og en elver er jo præcis hvad sker for Arwen og Aragorn senere inde i bogen.

Ringenes Herre: Flabede Gamgee styrer!

Okay meget kort indlæg - er kun kommet et enkelt afsnit på den nye side men er allerede færdig af grin.

Der er en dum mand i bogen - han hedder Jens Bregnø. Det var ham der har afsløret hobbitterne og har stjålet alle ponyerne, men også solgt dem det gamle kræ. Nu går de fordi Bregnøs hus og han disser ham fuldstændig Aragorn og Sam. Sam vælger så at komme med en ordentlig fornærmelse tilbage og kaster æblet i hans hånd lige i smasken på ham. "Det var synd for det gode æble!" er det eneste Sam finder på at sige - FUCK YEAH FOR FLABEDE SAM!!!
hahahahaha

 - "Ved du hvad Bregnø - du skulle tage og gemme dit grimme fjæs, ellers kommer det bare noget til" high five Sam - high five!!!

(Sam = jeg gjorde ikke noooooooget) 

Det var så også her man fandt ud af hvor svært det var at finde en flabede-Sam gif men så fik jeg flere giffer ind imens xD


Ringenes Herre update: Halvtkapitel forbandelsen

Jeg har fået forbandelsen med kun at kunne læse til halvt inde i kapitlet >< Nå men fik læst resten af kapitel 10 hvor at Merry kommer rendende tilbage og fortæller at han har set de Sorte Ryttere og løb efter dem til han faldt om og faldt i en dyb søvn. Jeppe, en af hobbittjenerne fandt ham og vækkede ham. Aragorn er meget utryg ved at lade hobbitterne sove på deres tildelte værelser så i stedet skal Jeppe i gang med at ligge falske hoveder i deres senge og lukke både døre og vinduer godt til. Han bruger et brunt tæppe som Frodos hår, så dermed drager jeg min konklusion at Frodo ER mørkhåret (og det vil jeg tro på indtil det modsatte er bevist)


Det var cirka det vigtigste i den sidste del af kapitel 10.... I kapitel 11 kommer tingene til at se lidt mere mørke ud

Som Aragorn frygtede er hobbitternes værelse plyndret og rodet næste morgen og tæppet som skulle forestille Frodo er revet til stumper. Heldigvis sov hobbitterne inde hos ham. Hestene og ponyerne er også væk så Frodo og kompani må købe sig til en gammel, mager pony til at bærer deres ting. Aragorn går forrest for han kender vejen hvor bagefter Frodo kommer, så Merry og Pippin og Sam bagtrop med ponyen. Rigtigt skulle de have redet/gået alternative veje igennem Bree men fordi at mænd og hobbitter er blevet meget nysgerrige og holder alt for meget øje med dem, vælger de i stedet det mest logiske og tager hovedvejen.

Aragorn virker meget dominerende på en måde indtil videre - måske fordi han kender vejen og ved hvad der skal gøres i forhold til vores fire hobbit venner der godt kan virke lidt rundt på gulvet. 

Nå ja, vi fik også lidt af vide hvordan det gik Bolle i Bukland. De Sorte Ryttere brød ind ad døren og lille Bolle (lol - det navn .... det kan godt virke forkert når man blot læser det) løber væk og slår alarm, som (god detalje) Frodo kan høre over på "Den Stejlende Pony". Som et slags svar, kan Bolle høre hanen gale på kroen "langt ude i det fjerne"

Tolkien er egentlig meget god til fine små detaljer, ironier osv. det er en god egenskab. 

Foråret er på vej

Sikke et dejligt vejr! Solen skinner, fuglene synger og der er ingen vind - har også fået udnyttet vejret både ubevist og mere bevist.
Kom til at stige af for tidligt så måtte gå op i Ikea, stillede mig ved det forkerte busstoppested på vejen tilbage til Ballerup så måtte løbe over vejen igen, steg af et stop senere med vilje for at besøge udklædningsbutik, var hjemme med mine ting, gik ned til stationen og i centret en hurtig runde, også til sidst var ude med kaninen i mindst en halv time ... og klokken er kun lidt over fire nu - jeg har fået nået meget ^^
Man kan virkelig mærke foråret er på vej


Ringenes Herre update: Derfor castede Dom sig som Frodo



Alternativ måde at lave et indlæg på når du er på farten ;)
Jeg undskylder for stavefejl og andet da min dumme Ipod retter ting den ikke skal og nogen gange rammer jeg forkert på touchen :S :) 

Ringenes Herre update: Bree og kroen

Jeg var så tæt på at læse to kapitler igen i nat... Jeg valgte at lade vær men lå længe og kunne falde i søvn fordi mit hoved diskuterede med sig selv om jeg ikke skulle det alligevel - det er jo kun 17 sider kom nu du kan godt det er lige spændende kom nu! - men nej jeg fik kun læst et

Jeg havde lidt ret - der kom nogle ting som også foregår i filmen ind i historien nu. Vi får en del af vide om Bri - eller som den rigtigt hedder Bree (jeg fandt den på kortet) Hvor menneskene er mindre, bredere og mere venlige overfor hobbitter end andre steder. Ejeren af "den Stejlende Pony" hedder Bygmand Smørblomst og er også lav, tyk og næsten skaldet.

I forhold til filmen er det kun tre af hobbitterne der vælger at besøge kroens fællesrum - Merry bliver på sit værelse. Igen lidt ærgeligt for så røg scenen med Merry der bliver forarget over at Pippin fik en større øl end han gjorde. I stedet fik vi dog en syngende og dansende Frodo, der klunter lidt rundt på bordet og falder ned og får ubevist, taget ringen på og forsvinder for øjnene af alle!


Pippin er ligeså åbenmundet som i filmen, hvilket jeg er helt vild med. Han elsker bare opmærksomhed den lille Took, han kan ikke lade vær. Det er derfor Frodo får dem distraheret via en sang og dans.  Pippin laver dog ikke helt så stor en brøler som i filmen hvor han glemmer at Frodo kalder sig Nederhøj og fortæller det direkte til en af de Sorte Ryttere. Igen mere afslappet og ikke meget fart over feltet. Hvis det ikke havde været for Frodos kiksede men fuldstændig grinern stunt kunne det godt at have været lidt skuffende.

Vi møder også Aragorn - eller som han kaldes i starten af bogen, Traver - han advarer Frodo om at give sig selv og hans følgesvenner for meget opmærksomhed og virker som om han kender til Frodos hemmelighed. Han vil også gerne tale med Frodo under fire øjne - uha uha det her er godt!

Bogen har virkelig fanget mig de sidste par dage, hvilket jeg tager som et godt tegn. Jeg har ikke fået decideret hovedpine siden jeg færdiggjorde tredje kapitel og skal nu i gang med at læse tiende kapitel af første bog.

tirsdag den 26. februar 2013

Ringenes Herre update: Dyssegæstens klør

Så er der læst endnu et kapitel i den fine bog - og endda det første kapitel med forstyrrelser samtidig.

I dette kapitel kommer hobbitterne igen i fare. De rider afsted fra Toms hus og den første del af dagen går godt. Lige indtil de falder i søvn ved frokost tid og vågner op til dis og tiltagende mørke. Frodo bliver væk fra de andre hobbitter og selv kravler rundt i tågen efter at have faldet af sin hest. Til hans store overraskelse, men de andre hobbitters held bliver han taget af den samme dyssegæst som har bundet Sam, Merry og Pippin i en fortryllelse af kulde og rædsel. Frodo overvinder frygten og trængen til at stikke af og modigt rejser sig imod dyssegæsten, skærer hånden af den og kalder på Tom som redder dem. Tom rider med hobbitterne hen til udkanten af store Skov, men lader dem selv ride ind i Bri alene.

I dette kapitel finder ud af hvad hobbitternes heste hedder. Overdrevent fedt! Hestene har faktisk navne - cute. De fem heste som Merry ejer hedder Skarpøre, Klognæse, Susesvans, Dumpelil og Hvidsok .... mærkværkelige navne til heste men nu meget sjove alligevel.

Dyssegæsterne... det var da nogle sjove nogen... De findes i hvert fald ikke i filmene. Men det er nogen gamle ånder, spørgelser må bede, som holder til omkring deres gravsted og spøger og skræmmer tilnærmende ubudne gæster.

Jeg syntes virkelig historien indtil videre er virkelig i eventyrets tegn. Lige sådan en historie man kunne finde på at fortælle sine små. Og det kan man sagtens for en af mine venner har lige fortalt i dag at han fik den læst op da han var seks år gammel - den eneste ulembe ved det er at han kalder Sam for Sam (dansk udtale Sar -kortm) og det lyder SÅ FORKERT i mine øre!

I slutningen af kapitlet red hobbitter så imod Bri og kroen "Den Stejlende Pony" så jeg har på fornemmelsen at vi snart kommer et sted hen i historien som også er kommet med i filmene. For der skal de mødes med Gandalf på "den Stejlende Pony" .... bliver spændende at læse videre

Short message: Views

Nu har min nye blog officielt slået min gamle i "seertal", hvilket faktisk er ret trist for jeg ved at det kun er mig der lige nu læser min blog. Det kan jeg se - statistikker y'know
Hmmm... sådan er livet vel

Ringenes Herre update: Den store Skov og Tom

Fik læst to ekstra kapitler i går - lidt til min egen fortrydelse i dag for var pænt træt da jeg stod op.
De to kapitler hang utrolig godt sammen i forhold til resten af kapitlerne jeg har læst indtil videre - Det var de fire hobbitter der gik igennem Den gamle Skov (det hed den) hvor træerne ligesom kiggede fjendtligt på dem når de gik forbi de tætpakkede stier. De gik længe og da de lod sig falde om af udmattelse var det et rigtig dumt sted ved et gammelt piletræ som opslugte Pippin og halddelen af Merry ... heldigvis kom en spøjs mand kaldet Tom Bombadil og fik træet til at spytte Merry og Pippin ud igen og tilbød dem husly i sit eget hus. Der boede han med flodens datter Gyldenbær. Dagen efter regnede det vildt og voldsomt så hobbitterne blev inde og hørte på Toms fantastiske historier. Men dagen efter rejste de afsted mod nye eventyr igen.

For nogle kapitler siden begyndte jeg også at lægge mærke til lille Pippin. Han kan godt lide at synge og gør det også i badet - også er Frodo liiiiige lidt fræk og vælter balgen hvor Pippin svømmer rundt, så der sejler varmt badevand ud over hele gulvet. Fyhah Frodo! Han er faktisk pænt fræk sommetider i bogen i forhold til filmen - Merry virker indtil videre som sig selv. Munter og glad, men kender ikke Pippin så godt som i filmen, hvilket er lidt syndt. Måske kommer det.

Men tilbage til Pippin. Der var på et bestemt tidspunkt hvor Pippin begyndte at tale om Sam:

"Sam er en flink fyr, og han ville gå lige i gabet på en drage for at frelse dig... "
Jeg var sådan helt AAAAAAAaaaaww HOW CUTE :'D lige indtil jeg læste den sidste del af sætningen: "...hvis han da ikke faldt over sine egne ben." Hahahahahahahaha! Pippin - du er uforbedrelig!

mandag den 25. februar 2013

Jeg drømmer om parrykker

Jeg vil ha en HOBBITPARRYK!
det sagde min drøm også til mig i nat
Vi skulle til at flytte ind i et nyt hus
Der var mange ting, rigtig mange ting
Selve huset var brunt, et lille træhus
Men så hang der, ligesom i butikkerne, hylder med uåbnede parykker
Imellem de langhårede parykker fandt jeg en som lignede Doms hår uden striperne og tre ud af fire hobbit parykker - Sams var der ikke
Jeg holdte den ene i hånden - tror det var Pippins - jeg stod lidt og smilede, var så tæt på at tage den men lod vær
Og ja... de var alle væk da jeg kom tilbage til værelset *piv*
Jeg fik aldrig min hobbit parryk
Aprospros parrykker - der er kom-som-du-vil fest på min skole her på fredag - det ville have været så godt hvis jeg var kommet som hobbit - men kan ikke nå og lave fødder og finde en ordentlig parryk i tide - asdfghjkljhgfdsdfghjkkjhgfdfggf....


NY CSI og Green Day

Fik endelig set afsnittet af CSI med Green Day musik som baggrundsmusik - Det er pænt lang tid siden den havde premiere i USA hvilket desværre ødelagde lidt oplevelsen for imellem tiden er Dos og Tré udkommet i Danmark og derfor kender jeg musikken lidt for godt og opdagede alt for tidligt at de havde speedet musikken op. En anden ting der også ødelagde det lidt var at noget af den vilde stemning af no-talk-at-all-figure-out-anything-yourself følelse forsvandt da der kom dialog på efter en halv time - hvilket faktisk er forståeligt nok da det ellers kunne være svært at få publikum til at forstå hvad fanden det hele egentlig handlede om!
Men afsnittet var godt og jeg er glad for at jeg fik det set - men jeg er også blevet træt af kanal 5's reklamer for en tid >.<


Ringenes Herre update: Hemmeligt fællesskab og Branybuckerne


Kommet igennem femte kapitel af første bog og her begynder det rigtigt at blive sjovt: der var to ting i dette kapitel der virkelig fangede mig - det første var historien om Brandybuckerne, hvilket altid er godt at have, også at Merry, Pippin og Sam godt vidste at Frodo havde ringen.

Den første: Merry, Pippin og Sam vidste godt Frodo havde ringen fordi Merry for lang tid siden havde været meget bekymret for at Frodo skulle stikke af selv og derfor sammen med de to andre hobbitter havde lavet deres egen sammensværgelse og udspionerede deres ven. Den bedste af dem til at spille spion var, til min store overraskelse og også Frodos, lille Samwise Gamgee og derfor vidste Pippin og Merry alt om ringen og insisterede på at følge med Frodo og Sam ud på deres eventyr. Frodo bukkede til sidst under for presset men sagde også at hvis ikke det var fordi at det onde truede lige udenfor døren så ville han hoppe og danse af glæde hvilket bare er for sødt <3 Merrys ven Bolle Bulner ville blive tilbage og lade som om Frodo stadig boede i sit nye hus i Bukland.


Det var den ene af de to nye og specielt intersante ved dette kapitel. Den anden, eller den første, var som sagt Brandybuckernes historie. Det startede med at den gamle hobbit Gorhendad Oldbuck fik sejlet over Brændevinsfloden og fik bygget Brænderupgård på den anden side. Oldbuck var et meget gammelt navn i blandt hobbitter, ja vist den ældste familie i både Østerfjerdingen og the Shire. Gorhendad ændrede navn til Brandybuck og slog sig ned og dannede sit eget lille rige, uafhængigt i forhold til resten af the Shire. Brandybuckerne voksede hurtigt i antal og snart måtte nogle af de mange hobbitter flyttede væk fra gården og byggede eller gravede deres egne bosteder. Hermed opstod Bukland - et tætbefolket landområde tæt ved flodens bred. Den vigtigste by i Bukland var og er Buck Borough (Bukkenborg) som befinder sig på bakker og skråninger bag Brænderupgård. Herren over landen blev kaldt Herren til Gården og bønderne mellem Stok og Engø erkendte ham også som deres mester.



Resten af the Shire, især Hobbiton, ser Brandybuckerne som sære og anderledes, men det samme gør Brandybuckerne jo med dem. En af de største forskelle er at Brandybuckerne har en udsandsynlig tæt forbindelse til vand og kan næsten direkte svømme, hvilket kan virke helt unaturligt for hobbitter da de normalt hader vand.

Det var det om det kapitel også må vi se om jeg får læst mere i dag - ellers glæder jeg mig til flere gode oplysninger i morgen ^^

Ringenes Herre update: Svampestjæler Baggins

Så er jeg kommet igennem fjerde kapitel - godt lille kapitel må jeg sige ... rigtig hygsomt
Det handler mest af alt om Frodo, Sam og Pippin der kommer til at gå for langt og finder det nødvendigt at skulle krydse gamle bondemand Makkers mark for at kommer over til færgen. Frodo er dog ikke så vild med den idé da han er bange for bondemandens hunde efter at han som lille er blevet truet af Makker efter at have prøvet at stjæle hans champignoner. Makker er dog venlig og sød ved hobbitterne da først Pippin har fået præsenteret sig og han byder dem både på aftensmad og giver dem et lift. Nede ved færgen støder de endelig på Merry der kommer ridende på en lille pony. I Tolkiens bog er det Merry der har et tørklæde og ikke Pippin - tja der er meget man skal vænne sig til. Makker giver også Frodo, ironisk nok, en kurv med svampene da han kører hjemad, hvilket er god detalje.



Jeg vil begynde på sjette kapitel nu - jeg føler mig i det helt rigtige læsehumør ^^



Ringenes Herre update: Den milde skovtur

Nu er jeg blevet færdig med kapitel tre. Jeg har stadig lysten og energien til at læse videre men tænkte lige at jeg måtte skrive lidt ned.
Historien har vist sig at være pænt anderledes end filmen. Frodo er så smart at kamuflerer sin flugt fra the Shire ved at sælge Bag End til de hæslige Posenborg-Baggins og selv flytte ind i Bukland - Ham, Sam og Pippin tager dybere ind i the Shire hvor de både sover i et hult træ, møder to sorte ryttere (to af de ni) og højelvere. Det er en vild flot, men også meget mild fortælling i forhold til historien i filmen der er fuld af fart, da Merry og Pippin støder ind i Sam og Frodo på marken og må flygte og gemme sig i vild panik for den sorte rytter.

Jeg ved ikke hvilken en af historierne jeg bedst kan lide. Jeg elsker den tilfældighed og fart der er over Peters udgave, men samtidig så kan jeg ikke lade vær med at smile og forestille mig Pippin og Sams glade ansigter ved mødet med elverne og deres middagsbord i deres lille skovlandsby. Nå ja og lille Sam der falder i søvn med hovedet på Frodos skød. Man kan ikke andet end elske hvordan Sam uden selv at ville det er fuldstændig uimodståelig nutted i denne bog indtil videre


 Det eneste jeg kan sige er allerede blevet sagt - jeg har ikke mistet lysten til bogen endnu, selvom historien indtil videre har virket meget fredsommelig i forhold til forventningerne

Seanie Sam har fødselsdag

I dag er det Sean Astins fødselsdag
Hurra Hurra Hurra
Han sikker sig en gave får
Som han har ønsket sig i går
Med dejlig chokolade og

Tillykke til vores lille Sam skuespiller som bliver 42 år i dag ^^ - og det er der åbentbart ingen på tumblr der vil fejre for ingen reblogger eller poster noget om det :/ Har gjort det selv men som sagt... ingen reblogs... 

Nå men håber han har en god dag alligevel selvom Ringerne (eller i hvert fald dem jeg følger) har glemt hans fødselsdag 

søndag den 24. februar 2013

Ringenes Herre update: Frodo er alligevel en gammel stodder

Hahahah - very funny Tolkien...
Nu troede jeg lige ...
Her er den rigtige historie
Ja, Frodo er først 50 når han tager ud på sin mission .... Dagen efter Frodo og Bilbos fødselsdag hvor de tilsammen bliver 144 år (Frodo 33 - Bilbo 111) er Bilbo forsvundet og har efterlagt sin tryllering til Frodo. Gandalf beder Frodo om kun at bruge ringen minimalt hvis ikke på noget tidspunkt overhovedet og tager afsted. Der går nogle år hvor Gandalf kommer og besøger Frodo regelmæssigt men så forsvinder Gandalf væk i ni år - da Gandalf vender tilbage er vi i år 1418 efter hobbit tidsregning. Her er Frodo blevet 50 år, men ligner stadigvæk en på 30 stykker. Gandalf fortæller ham først nu hele baghistorien om den farlige ring og at Frodo må afsted. Sam bliver trukket ind i det, da han af nysgerrighed er stoppet med at klippe hækken og han er bare glad da han får afvide at han skal på eventyr.

Okay indrømmet - andet kapitel er nærmest bare en lang dialog. Det må være sådan at læse Tarantino's manuskrifter sommentider - han er fan er lange dialoger som tydeligt ses i hans film. Jeg synes personligt det er lidt ærgerligt at Gandalf fortæller Frodo det hele allerede så tidligt i bogen. Der er citater og hændelser som sker nu i andet kapitel som først sker i historiens tredje film. Min mening er at det gør det lidt mere spændende for læseren når det er spredt ud for så ved vi ikke det hele på forhånd - men okay okay, jeg er jo ikke forfatter.... hvor skulle jeg vide fra hvad der er det rigitge at gøre eller ej..

Men nu til en god nyhed.... Mine historier kan alligevel bestå! Fordi Frodo alligevel er 50 så må aldersforskellen mellem hobbitterne være den samme stadigvæk - den eneste forskel er nogle årstal og fødselsår men de er rettet nu og de passer virkelig godt til alle de andre informationer nu, hvilket blot gør det endnu mere sandsynligt! Skal bare også ændrer om på nogle familie forhold men det er småting - historierne kan bestå - JUHU


Havde også lidt svært ved at falde i søvn i nat fordi jeg fik lige pludselig herre mange nye historier i hovedet :S Kan kun huske to af dem lige nu, men ved i hvert fald at der skal rettes lidt til i min "Medlidenhed" historie, historien "Broder" skal skrives helt om, der kommer en historie der hedder "Sagn" (som i historier og eventyr) også kan jeg bruge en af mine ældste historier som blot skal skrives om så der ikke er nogen fiktive hobbitter og at hobbitterne ikke går i skole 

Indtil videre har Ringenes Herre kun haft en positiv indflydelse - har fået mere baggrundsviden, hvilket jeg virkelig elsker at have og har fået idéer og tanker til min egne historier - de eneste dårlige ting er en smule hovedpine, men som selvfølgelig også kan skyldes andet end bogen, og at kapitlerne virker lange, som jo er en bagatel :) 

Ringenes Herre update: Frodo er ikke en gammel stodder!

THANK GOD THANK GOD!
Frodo er IKKE 50 år.... han er "kun" 33
Også fandt jeg også ud af at Bilbo og Frodo har fødselsdag på samme dag :O! 22. september!! Bilbo har så liiiige nogle år før Frodo men det siger vi ikke til nogen
Så Frodo bliver 33 da Bilbo fylder 111 - og 33 år er et vigtigt tal for hobbitterne for så er de myndige - HURRA og huj for dat

Jeg elsker dig Tolkien - du har lige reddet mit liv! Jeg kunne lige forestille mig Frodo som en 50 årig stodder!!!

Nu har jeg bare et problem... eller to.... jeg har mistet overblikket over hvor gamle Merry, Pippin og Sam er og jeg har fucked min historie op!!! IGEN!


Ringenes Herre update: Hobbitternes faktabog

Så begyndte jeg med the Fellowship of the Ring i går. OG DER ER EN PROLOG OM HOBBITTERNE!!! y'know sådan faktabog agtig hvor Tolkien beskriver hobbitten som race :D <3 I am in love! Så de første 41 sider (eller lidt mindre for der var jo også forord) sidder jeg nok sådan her:

*Computer* *Bog* *Computer* *Bog* *Computer* *Bog*
*Skriv ned* *Læs* *Skriv ned* *Læs* *Skriv ned* *Læs*

Ha' en god søndag ellers :3


Min yndlingsnummer af Rolling Stone


Ja, jeg får det Amerikanske Rolling Stone hver måned. Desværre jeg en måned eller for sent til at få dem hvor Green Day var på forsiden så dette må i stedet være mit yndlingsnummer... hvorfor? Åh, blot en masse små grunde ^^ 

Side 12 har en helt speciel historie ... kan bedst forklarer det som en dialog: 

Mig: *slår op* er der noget spændende musik på "the Playlist" denne gang
Mig: Nej? okay så
Mig: VENT! 
Mig: den sanger.... han ligner viiirkelig meget Elijah Wood!? det bliver jeg nødt til at se 

Mig: FUCK! 
Mig: Det er sku' Elijah 
Mig: JEG KUNNE GENKENDE HAM 
Mig: FUCK YEAH
Mig: *happiness* 

Side 54 og 55 (artiklen fylder til side 57) 
Giver sig selv ^^ <333

Side 71 + 73 
Uno på en ottende plads :O!!! AWESOME!!! <333

Side 104
Giver også lidt sig slv ^^ <33









lørdag den 23. februar 2013

I need some attention please

Okay ... jeg føler mig ... tom...
Jeg har det sådan her at jeg gerne vil snakke, hygge og være sammen med nogen lige nu! Jeg vil have at folk skal læse mine ting, grine og være glade for dem, give mig bemærkninger og ting jeg måske kan gøre bedre, vise mig hvordan, men uden at være for kritiske .... ikke for mange ting skal være galt
Jeg kan ikke huske det danske ord og det engelske lyder hårdt : jeg føler mig som en attention whore


Og det må så værre en sølle en af slagsen for det ender jo nok med at jeg bliver siddende her foran computeren alligevel og stirrer ud og i luften... fedt liv

Ringenes Herre update: bog, musik og egne historier

Jeg har endelig fået taget mig sammen til at låne den første Ringenes Herre bog på biblioteket. Måske vil jeg prøve og læse lidt i den senere i dag. Min plan er at jeg vil starte med at læse og se om den fanger. Hvis den fanger, sætter jeg alle tre bøger på min ønskeliste.

Fik også lånt musikken til de To Tårne og til Kongen vender tilbage ... eller som lyder og er mere korrekt ... The Two Towers og The Return of the King. Det er jo deres original titler - og original sproget ftw!
Har dog lånt bogen på dansk fordi hvis den ikke fanger på dansk bliver det nok endnu sværere for den at fange på engelsk!

Er så også begyndt med nogle små hobbit historier igen. Denne gang er det bare mere spredt og jeg er klar over forskellen af alder osv. Har valgt at gøre det sådan så jeg tager og vælger en titel bestående af ét ord også lave en historie med dette ord. Det er lidt som en personlighedsbeskrivelse. Beskriv dig som person med et ord. Lige nu har jeg fundet en del ord til hver hobbit men der er nok nogen af dem jeg må slå sammen eller slette. Det gælder jo også om at kunne lave en ordenlig historie med det ord jo. Indtil videre har jeg fået skrevet historier med ord som medlidenhed, kriger, klang, inspiration, broder, arbejdssom, traume og længsel.


fredag den 22. februar 2013

Warm Bodies

Okay indrømmet.... Warm Bodies var en sød film
Ret så sød
Den handlede om en zombie som ikke var som alle de andre... Han kunne så småt tænke i starten af filmen og blev så mere og mere menneskelig ... han kunne et par enkelte ord i starten men kunne så mere og mere da han blev forelsket i pigen Julie og besluttede sig for IKKE at æde hende men at passe på hende i stedet ... til sidst blev han hel menneske igen på grund af følelserne Julie vækkede i ham ... og på grund af ham og Julie startede de andre zombier også med at blive menneskelige ... De så dem holde i hånden og den handling vækkede minder og drømme i dem ... Så til sidst blev de "genoptrænnet" til at blive mennesker via kontakt og kærlighed fra de levende ...

Selve historien er sød i sig selv... Men det hele blev sat godt sammen med vores lille akavede men skægge hovedperson R ... Zombien som pludselig koncentrerer sig mere om ikke at virke creepy og stammer sig igennem det ene ord efter det andet i stedet for blot at æde hjerner.... men det er lige præcis det... han ÆDER en hjerne... Julies kærestes hjerne... Det er derfor han er interesseret i hende i starten... Også hans røde hottie - seriøst han er den ENESTE af zombierne som har noget kraftig farvet tøj på! Også seriously... han er da lidt charmerende på sin egen cute-awkward-dead guy måde :)



Det røde felt

Okay jeg er pænt FRUSTERET lige nu!
Jeg har lovet at være sammen med en - du ved, hænge ud bare på venneplan
Han skulle vælge hvad vi skulle lave også vælger han at vi skal tage i biograffen UDEN at fortælle mig hvilken film og hvilken tid før her PÅ DAGEN!!!? Altså wtf!?!?!
Jeg har ikke så mange grænser .... jeg kan holde ud at blive skubbet rundt og dit og dat men alligevel så rammer ham her alle mine yderpunkter og får mig op i det røde felt: 1. Løft mig IKKE 2. Giv mig besked i BESLUTNINGSPROCESSEN hvad for en film du har overvejet vi skal se 3. Lad mig få lov til at kommentere og have indflydelse på TIDSPUNKT!!! 4. SKRIV DOG FOR FANDEN TIL MIG HVAD DU HAR FUNDET UD AF OG SVAR IKKE BARE PÅ DE NEMME BESKEDER

Og han kommer lige om lidt .... det skal nok blive sjovt >.<

tirsdag den 19. februar 2013

Beecake

Forresten .... lige da det gik helt galt i dag opdagede et nyt band ^^
Eller... ikke helt nyt
Jeg researchede lidt i lørdags.... jeg havde hørt at Billy Boyd (Pippin) havde et band men det var først lørdag jeg fandt ud af de hed Beecake
lol et bandnavn egentlig
Men så i dag så jeg et gif-set med dem og tænkte... ej bliver da nødt til at høre hvad det er for noget
Tja.... jeg er lidt væk i Billy's stemme nu :S Den er så afslappet, det er helt dejligt
Det er roligt hans musik i forhold til noget af det andet jeg hører... ikke fordi jeg ikke bryder mig om Billie Joes fantastiske stemme eller Gerard's eller Dexter's høje skingrer stemmer .... Billy's er bare god på andre tidspunkter ... når du vil ned på jorden igen ....
Derfor må jeg indrømme... jeg købte deres lp fra sidste sommer på Itunes


DEN KOSTEDE KUN 16 KRONER



....don't blame me 

Advarsel! Den bider

Der var godt og grundigt stress på i dag!!! Mig og søster havde planlagt at tage i byen sammen men så havde vi misforstået hinanden og sad hvert vores sted og ventede på at den anden tog kontakt.... vi fik virkelig travlt for klokken var tre og vi skulle være hjemme til mad senest halv seks .... der begyndte jeg at snerre - det gør jeg når jeg bliver stresset. Jeg kunne selv høre det bagefter og sagde også undskyld da vi mødtes i bussen.

Så her er et godt råd.... Hvis du stresser mig vær klar på at jeg bider!!! altså... verbalt


mandag den 18. februar 2013

Hvilken plante ville du så være?

Da vi startede i de nye klasse efter jul skulle lege en leg. En simpel leg. Vi trak et spørgsmål og skulle spørge hinanden om ens spørgsmål også bytte derefter og finde en ny at spørge om det nye spørgsmål. Der var en af spørgsmålene som lød: hvis du var plante hvilken plante ville du så være? 
Jeg forstod ikke rigtig spørgsmålet. Det gør jeg stadig ikke særlig meget men jeg forstår mit svar.

Det alt sammen kan ilustreres med dette billede jeg fandt på tumblr


Jeg svarede jeg var en mælkebøtte. Det var den blomst jeg lige kunne komme i tanke om ... men hvorfor mon? 
Jeg kan til tider være glad og fuld af energi - jeg blomstrer og bliver denne gule egentlig rimelig friske blomst ... tilgengæld kan jeg fra det ene øjeblik til det andet blive for "moden" og blæse bort med vinden - være helt nede i kulkælderen, ødelagt... Men ligemeget hvordan jeg har det, hvordan jeg ser ud, hvordan folk ser mig og hvordan jeg passer ind, er jeg og bliver jeg - ukrudt

Hobbithår? som om!

Dumme sne!!! Jeg havde lige tænkt mig at cykle i skoven med spejlreflekset og taget billeder også sner det fand'me. Jeg tager ikke ud mens det sner - det er for risikabelt for kameraet - Æv! Håber det snart holder op

Men så prøvede jeg så noget andet - jeg prøvede at "krølle" mit hår med et glattejern.... Hvorfor? Fordi jeg havde fået den smarte idé at mit hår måske havde den rette længde nu til at få noget a la hobbithår .... men jeg tog fejl .... mit hår blev en stor fuglerede :S Jeg ligner en rigitg trold nu! Men det er jo godt for mit hår er jo klippet for at kunne blive pjusket og lidt troldeagtigt ;)


"Sminke" fail

Holdte lidt fødselsdag for Billie Joe i går. Han blev 41!!!! Tillykke til vores gamle dreng x3 <333
På grund af dagens anledning havde jeg taget min sorte skjorte med alle de flotte Green Day mærker på og det røde slips - lidt en blanding af 21st Century Breakdown (albummet fra 2009) og American Idiot (albummet fra 2004) looket


Også skrev jeg Billie Joe og 41 på mine kinder - jeg havde bare lige glemt at det skal man ikke gøre i et spejl
Så vi sad der i bilen på vej ind og se Cirque Du Soleil (godt show forresten - nærmest et cirkus kun med akrobater, det er vist også en skole i Frankrig der hedder det - akrobatskole) da min far udbryder:
"Hvorfor har du skrevet 41 på din kind SPEJLVENDT!?"


*facepalm*
Det blev jeg drillet med resten af aftnen



lørdag den 16. februar 2013

Short message: Vinterferie

Nå ja og jeg har ferie nu - vinterferie
Deal with it!
Kan måske godt komme mange mærkelige indlæg så be prepared
I har fået en forsmag i dag


Mindblown!

Det her er måske mindblown hvis du ligesom mig ikke vidste så meget om LotR men efter at have researchet en smule har jeg fundet ud af at:

Elijah er den yngste af de fire skuespillere - han var 18 da de filmede på New Zealand. Til gengæld spillede han den ældste af de fire hobbitter: hans karakter Frodo Baggins var nemlig 50 år da de drog fra Hobbiton. Billy er den ældste af de fire skuespillere og han havde sin 31-års fødselsdag i flyet fra Glasgow til New Zealand - hans hobbit Peregrin Took er den yngste på "kun" 28 år da de forlod the Shire

FRODO 50 ÅR - PIPPIN 28 ÅR!!!! seriøst!? De hverken ligner eller opfører sig som nogen på den alder :S også når det i virkeligheden er omvendt at det er Billy der er den "gamle stodder" - WHUT??!?!?!


Nå men lige meget hvor gamle de er, er historien sød!!

(Ps. look at him! Look at Bilbo!!!! our litl Hedgehog!!!! <3 He looks like a hedgehog and that's cute ^^)


Short Message: Fangirling over Elijah

Researcher om LotR skuespillerne da dette sker:

"He is of English, German, Austrian, and Danish descent."

DANISH!!!! asdfghjklælkjhgfdsdfghjkjhgfddfghjkjhgfddfghjkjgffghjkkjhfdfghjdfghjkjfgh I can't FUCK han har DANSK BLOD I ÅRERNE!!!! ELIJAH ELIJAH ELIJAH - DANSK FUCKING FUCK